Szolárium pláza webshop
Sószobaépítés
Szolárium gépek
Szolárium csövek
Szolárium szervíz
Címlap
Kapcsolat
Tovább
Vissza

Szolárium & Wellness

Mi a különbség a természetes és a mesterséges sugárzás között?

A szoláriumokban a napéhoz hasonló sugárzási spektrumot alkalmaznak. De a természetes napozáshoz képest a szoláriumban kontrollálható az idő és a bőrtípusnak megfelelő napozás. Ez azt jelenti, hogy a sugarak összetétele mindig ugyanaz. Természetes környezetben a barnítási intenzitás folyamatosan változik.

Miért barnulnak jobban a test egyes részei?

Vannak a testnek olyan részei, amelyek kevesebb barna sejtet tartalmaznak, mint más testrészek, pl.:a karok belső oldala. Más testrészeken, pl.: az arcon vastagabb szaruréteget találhatunk, ezért barnul az arc lassabban. Mivel arcunk többé-kevéssé egész évben ki van téve a napsugárzásnak, ez a szaruréteg az UV fény elleni védekezést szolgálja.

Milyen gyakorisággal használhatom a szoláriumot?

A témában illetékes bizottság ajánlása szerint a napozások vagy szoláriumozások száma max. 50 lehet évente. Az egyes napozási - szoláriumozási időpontok között min. 48 órás szünetet kell tartani. A leégést jelző bőrpír 6-24 órával később jentkezik. 24 órán belül megismételt napozás nemkívánatos bőrpír kialakulásához vezethet.

Napozási szünet után mindent elölről kell kezdeni újra?

Igen, előlről kell kezdeni. Egy hosszabb szünetet követően mindig be kell tartani az első szoláriumozási alkalomra ajánlott időtartamot. Az ezt követő kezelések között 48 óra szünetet kell tartani.

Segítséget nyújthat-e a szolárium a depresszió kezelésében?

Egyes embereknek egyszerűen több fényre van szükségük ahhoz, hogy megfelelően működjenek mint másoknak. A napozás és szoláriumozás serkenti az ún. boldogsághormonok termelődését. A bőséges fényt élvező emberek gyakran boldogabbak és életvidámabbak. Amint már többször utaltunk rá, terápiás kezeléshez kérjen orvosi tanácsot!

Szoláriumozás után mennyi idő elteltével lehet zuhanyozni?

Sajnálatos módon még mindig tartja magát az a téves feltételezés, miszerint legalább két órát kell várni a szoláriumozás utáni zuhanyozásig. Ha esetleg attól félne, hogy lemossa a barnulást, megnyugtatjuk: az semmi esetre sem fog következni! Tehát nyugodtan zuhanyozzunk szoláriumozás után.